NiM bygger vinteranlegg på 1-2-3-4 kvelder.
 
Tirsdag 28.11.06 - Lokalet til NiM.
  I kveld fikk NiM overlevert et par kasser med gammelt Märklin-utstyr. Utfordringen var enkel: Bygg et utstillingsanlegg til L.Evensen i Sarpsborg! Greit nok, vi tar utfordringen. Eneste hake er at anlegget skal være ferdig førstkommende lørdag, og i dag er det tirsdag... Fire kvelder - klarer vi det? Selvfølgelig klarer vi det! Her er det bare å sette i gang. Vi begynner med Kryssfinérplate i bunn og resten bygger vi i Jackofoam. Sporplan og omtrentlig komposisjon for landskapet blir relativt raskt klart. Her er det ikke tid til å sette seg i tenkeboksen med sporplanen. Den skisseres rett på Jackofoamen med kulepenn. Sporene legges på plass, og vi setter i gang med kutting og liming av Jackofoam til landskapet.
 

Bildet viser status på byggingen etter første kveld. Nå må limet tørke før vi får gjort så mye mer. Men vi har en kreativ brainstorming før vi går hjem.
 
Onsdag 29.11.06
Limet har tørket, og vi har knivene klare. Landskapet formes og sparkles. Korktavla på veggen ofres for å bygge plattformer. Vi får koblet litt av det elektriske og prøvekjørt.
 

Bildet viser status på byggingen etter andre kveld.
 
Torsdag 30.11.06
I kveld er det mer sparkling, maling, lakkering og enda mer maling som gjelder. Og strøing av snøpulver. Lys blir montert i bygningene. Juletre med lys og Julenisse i slede er på vei fra Oslo.
 

Bildet viser status på byggingen etter tredje kveld.
 
Fredag 01.12.06
Siste kvelden nå, I morgen tidlig skal anlegget overleveres L.Evensen. Det elektriske blir gjort ferdig, og resten av detaljeringen.
 

Bildet er tatt tidlig på fredag kveld før de siste detaljene kom på plass.
 
Ferdig! NiM klarte det på fire kvelder!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lørdag 02.12.06 - Julegateåpning i Sarpsborg
Anlegget er på plass i butikkvinduet. Dette vinduet har tema sekstitallet. Butikken ble etablert i 1896, og har 110-års jubileum i år. Butikken selger alt mellom himmel og jord, men ikke mj-utstyr... Men som innehaver Lunde sa: "MJ-anlegg i butikkvinduene er noe de fleste husker fra sekstitallet."
 
Butikken ligger i krysset Glengsgata - Pellygata. Hva var vel da mer naturlig enn at Gleng MJ-klubb (NiM) fikk forespørsel om å bygge anlegget? Og vi har allerede blitt forespurt om å utvide det til neste år. Da skal det fylle hele vinduet.

NiM
 


Sarpsborg Arbeiderblad 05.12.06