Livet rundt Gleng Stasjon - Slik er det bare

Gleng er en by langs Østfoldbanen mellom Fredrikstad og Halden.
 

På Gleng stasjon har man fått pusset opp en gammel El 10 som tar seg av godstrafikken lokalt i området rundt Gleng. Nå er det først og fremst Flisespikkeriet AS som er storbruker av jernbanen.
 

Før i tiden var det også mye jernbanetrafikk til fabrikken, men så ble den nedlagt og sidesporet mistet tilknytningen til jernbanen når skinner og sviller ble byttet ut i spor 1 og 2  for et år siden. Nå har NiM Modellverksted tatt over lokalene, og er visstnok i full gang med byggingen av Norge i Miniatyr.
 
 
Lilly og Flora i den noe tvilsomme geskjeften "Glengshølet" holder til i stasjonens 2. etasje. Her tar de en hvil mens de ser etter nye kunder.
 

Malermester Leif har byttet ut malingsrulla med rullegrill og pølsekoker.
 

På Alvim diskuteres det høylydt om vietnameseren i 1. etasje. Han har hengt opp et oppslag i trappeoppgangen. "All mine grønne planter gis bort da jeg måtte reise plutselig tilbake til min hjemmeland."
 

Den beryktede mc-klubben Rails Angels of Gleng har flyttet inn i denne utrangerte vogna. Gutta har satt inn vinduer og gjort det riktig så hjemmekoselig. Dessverre (eller kanskje heldigvis for fotografen) var ingen av dem til stede når bildet ble tatt. Sjef for klubben skal visstnok være Sven D.R. Nilsen. Det ryktes at salg av paranoiapulver er klubbens hovedgeskjeft.
 
 
"Det gresset er da mye grønnere på andre siden... Dette må utforskes. Jammen klarte vi å rive porten i strømgjerdet."

Heldigvis har bonden Lars oppdaget at kyrne er på tur. Dagros har tråkka gjennom kornåkeren, men her har Lars klart å avskjære henne.
 

Etter at Leif la rulla på hylla har polakkene tatt over malingsbransjen i Gleng. Som vi kan se på bildet maler de ikke bare svart.
 

Det er ikke bare fra Polen det importeres arbeidskraft. Danske formann Rasmussen hos Flisespikkeriet tar seg en pust i bakken og en "lille en". Her spikkes det veldig mye fliser, og da er det godt med styrkedråper.
 

Flisespikkeriet er også den største lokale leverandøren av sprit, men det er ikke offisielt. I denne brakka er det produksjon på høygir.
 

Ettermiddagstoget er på vei videre sørover mot Halden etter stopp i Gleng.
 

Fra Solbergfoss ved Askim har det lyktes stasjonsmesteren på Gleng å få tak i denne gamle skinnebussen. Den går nå i fast pendeltrafikk på østre linje.
 
 
"LIDL gir opp i Norge" Allerede før Jul ble LIDL i Gleng tatt over av REMA. Når utlendingene nå har gitt opp driften betyr det kanskje at nivået på tilbudsplakatene blir bedre? Men det betyr dessverre også slutt på billige startsett.
 

Mannen i fotgjengerovergangskiltet tar sin hatt og går i likestillingens navn.
 

I Skjeberg har det blitt avdekket nye sensasjonelle helleristninger. Men hvor er den meget potente Østfoldmannen? I Glengshølet kanskje? Ellers har vi hørt rykter om at han er på jakt etter stripperen på plogen.
 

Buss-Ola venter på bussen til Glengshølen. Som ekte norsk mann lar han kona Kari bære varene de har handlet på REMA.
 

De lokale rånerne vet hvor de får mest for pengene. Hos Pedersen får de alt de trenger og litt til. Her er en gammel 260 som har fått en ny vår med Bilstein-dempere og senkefjærer. Og selvfølgelig 3" eksos med bare 1 lyddemper. Motoren skal jo høres selv om basskassene går for fullt.
 
 
Hansen har jobbet på Flisespikkeriet i 50 år. Hver dag kommer han på sykkelen sin med matpakka på bagasjebæreren. Men det har ikke vært den samme sykkelen hele tiden. En gang på disse 50 årene har Hansen forsovet seg, og det var for et par år siden. Sent ute som han var, forsøkte han seg på en snarvei over jernbanesporet for om mulig å rekke jobben tidsnok. Hansen fikk løftet sykkelen over gjerdet, men da han skulle over selv begynte gjerdet å svaie så sykkelen tippet litt over og rullet ned på sporet. Dessverre for Hansen kom toget, og det gikk ikke bedre enn at plogen på loket dro med seg sykkelen et godt stykke før den løsnet og endte i Glomma. Der står den den dag i dag. Det hører med til historien at Hansen fant matpakka si med brødskivene ferdig kuttet.
 

I Pæddekummen er det vedlikeholdsarbeid på gang.