Byggeblogg - Gleng bygger Hafslundbanen i N-skala - Mai 2015
 

Moneteringen av Hafslundbanen fortsetter. I venstre hjørne ser vi seksjonen hvor Hafslundbanen tar av fra Østre linje. Delen som fortsetter mot høyre er området ved kraftstasjonen. Rett i mot fotografen kommer sarpebrua.
 

Litt mer av Hafslundbanen har fått ben å stå på. Dette er området ved kraftstasjonen.
 

Etter en kjapp diskusjon kom vi frem til at vi skulle vri den ene delen av seksjonen med Hafslund slik at den kommer i 90° vinkel på delen som går videre sørover langs fossen og elva. På grunn av plassmangel i det gamle lokalet var ikke dette helt forbilderiktig bygd. Men nå har vi bedre plass og kan gjøre det mer riktig. I bakgrunnen her kommer utsiktspaviljongen og fasaden til Hafslund Hovedgård. Vi skal også bygge en skyggestasjon som kan mate sporet fra Østre linje og sporet fra Halden med tog som skal videre over Sarpebrua mot Sarpsborg stasjon. Ja, vi skal bygge sarpebrua! :-)

Her er det veldig tydelig hvordan vi har vridd den venstre delen i forhold til ramma i bunnen som blir stående som den var. Vi satser på å bygge denne delen av anlegget så ferdig som mulig før vi fortsetter på resten, slik at vi har noe å vise frem til Sarpsborgs tusenårsjubileum i 2016.