Lyst til å bli medlem i Gleng modelljernbaneklubb i Sarpsborg?
 
- Et hyggelig, sosialt og ressurssterkt miljø!
 
Vi var i mange år en delvis lukket klubb pga av plassmangel i det lokalet vi hadde. Men nå har vi et mye større lokale med plass til flere typer mj-aktivitet. Vi er interessert i nye medlemmer som er villige til å være med å bidra til fellesskapet i klubben. 

Vårt store prosjekt for tiden er byggingen av Hafslundbanen i N-skala. Hafslundbanen var en industribane som gikk fra Hafslund via Smelteverket og ned til havna på Sundløkka. Vi vil forsøke å gjenskape bane og detaljer så riktig som mulig. Vi har lagt ned et ganske stort arbeid i å finne bilder som viser hvordan ting var.
Hafslundbanen

Vi har også det såkalte Lions-anlegget. Dette bygde vi på oppdrag for Lions Sarpsborg i 2007. I 2014 solgte Lions anlegget tilbake til oss, og vi vil nå videreutvikle det og ta det med på messer og utstillinger.
Lions-anlegget

Vi har også et H0-anlegg inne til bygging på oppdrag. Her kan man lære hvordan et anlegg bygges fra bunnen. Det blir digitalstyrt med PC og med Faller Car system.
Byggeblogg

Det er også mulig å ta med egne mindre prosjekter og jobbe på disse i lokalet vårt. Vi har arbeidsbord med flere plasser. Vi har egen airbrush og mye verktøy. Vi har eget rom med sittegruppe og bokhyller hvor vi bygger opp et innholdsrikt bibliotek av mj-blader og bøker.

Klubben har i dag omtrent 15 medlemmer. Og det er en ganske resurssterk gjeng med tanke på erfaring og kunnskap om modelljernbane. Privat holder medlemmene på med omtrent alle skalaer og strømsystemer som finnes, så her er det stor sjanse for å finne en likesinnet. Vi har våre faste klubbkvelder på tirsdager, men som medlem får man egen nøkkel og har tilgang til lokalet når som helst. Man får også tigang til vårt interne diskusjonsforum hvor man kan få hjelp med tekniske utfordringer eller ta del i planleggingen av hva vi jobber med på klubben.

Vi arrangerer også en del reiser. Vi har alltid en hovedtur på høsten hvor vi reiser nedover til kontinentet for å besøke store hobbymesser og/eller kjøre spesielle tog eller besøke utstillingsanlegg. Vi har vært mest i Tyskland og Nederland, men også i Sveits. Det blir også en del småturer til messer og arrangementer i Norge og Sverige.

Vi har også hyggelige sammenkomster utenom klubbkveldene. Grilling i Glengshølen og julebord i desember er godt etablert.

Interessert? Ta en tur og besøk oss på en tirsdag! Det koster ingenting å komme på besøk. Det er folk på klubben fra ca kl 19-20 og fram til midnatt.

Lokalet vårt er rett ved Sarpsborg stasjon, på Opsund-siden.

Ta gjerne kontakt med oss på

https://www.facebook.com/glengmjklubb

Velkommen til et hyggelig, sosialt og ressurssterkt miljø!

 

 


Bilde fra byggingen av Hafslundbanen.
 

Lions-anlegget ble vist fram på hobbymessen på Jevnaker mars 2015 og høstet mange flotte komplimenter fra publikum.
 

Her spiser vi lunsj i Italia etter å ha kjørt smalsporstog på Berninabahn over fjellet fra Sveits.